Tuholaistorjunta Oulussa ja Pohjois-Pohjanmaalla

Tuholaistorjunta | Oulu

Tuholaistorjunta Oulun seudulla Tukes-valtuuksin

Torjuntavoitto on Tukesin hyväksymä torjuntayritys, joka toimii Oulun seudulla. Yrittäjä Jarmo Kamsula on käynyt Tukesin tuholaistorjunta-koulutuksen, ja on suorittanut hyväksytysti tuholaistorjujan tutkinnon. Tutkinto koostuu kirjallisesta kokeesta ja näyttötutkinnosta.

Tuholaistorjunta häätää kodistasi tuholaiset

Talojen kylpyhuoneissa, keittiön ja vaatehuoneen kaapeissa voi vilistää inhottavia tuholaisia, kuten sokeritoukkia ja turkiskuoriaisia. Pääset eroon näistä ylimääräisistä asukkaista tuholaistorjunnan avulla. Kartoitamme tuholaiset ja hävitämme ne asianmukaisella torjuntametelmällä.

Tuholaistorjunta talon ullakoilla ja kellareissa sekä ulkona

Talon ullakoilla, kellareissa tai varastotiloissa voi pesiä muun muassa rottia, hiiriä tai ampiaisia. Nämä ja muut tuholaiset saa häädettyä, kun käytössä on oikeanlaiset syöttiansat tai muut tehokkaat menetelmät. Poistamme pelottavat tuholaiset tehokkaasti.

Tuholaistorjuntaa kotitalouksille, taloyhtiöille, teollisuuteen ja yrityksille

Tuholaistorjunta Oulun seutu

Torjumme mm. rotat, hiiret, torakat, luteet, sokeri- ja paperitoukat, turkiskuoriaiset, muurahaiset, ampiaiset, ym.

Kysy myös tuholaistorjuntaan ennaltaehkäisyä: esimerkiksi hiiriverkot, kasvillisuuden poisto rakennusten vierustoilta, roskakatosten puhdistamiset.

Kun tilaat tuholaistorjunta palvelumme, tulemme paikalle ilman ”tuholaistorjunta” mainoksia. Näin turvaamme asiakkaamme yksityisyyttä ja takaamme rauhallisen työnteon ja toteutuksen.

Lisätietoa sisätilojen tuholaisista Helsingin kaupungin ylläpitämiltä https://sisatilojentuholaiset.fi/ sivuilta.

R

Tukesin hyväksymä torjuntayritys.

Mistä tuholaiset tulevat

Esimerkiksi elintarvikkeiden tuholaiset ovat alun perin tulleet ulkomailta ja ne ovat päässeet pesiytymään meillä varastoihin ja tuotantolaitoksiin, josta ne kulkeutuvat pakkausten mukana kaupan kautta kotiimme.

Myös muita tuholaisia kulkeutuu maahan ja koteihimme tuontitavaroiden ja matkailun seurauksena.

Miten tuholaiset torjutaan

Hiiret ja rotat torjutaan syöttilaatikoilla. Syöttilaatikoissa käytetään nykyaikaista tehokasta tahnasyöttiä tai vaihtoehtoisesti käytämme elektronista loukkua, jossa toimenpide tapahtuu nopeasti sähköiskulla.

Muurahaisten torjunnassa sisätiloissa käytämme muurahaisgeeliä, joka soveltuu myös tiloihin, jossa käsitellään elintarvikkeita, sillä se on hajuton, eikä tahraa.
Torakoihin, russakkaan, sokeri- ja paperitoukkiin käytössämme on myös oma tehokas geeli.

Lisäksi käytössämme on tehokkaat aineet ruiskutuskäsittelylle esimerkiksi turkiskuoriaisille.

Ampiaisten torjuntaan käytämme aerosolia, ruiskutusta tai ansoja.

Mitä on tuholaisten ennaltaehkäisy

Esimerkiksi pihan kasvillisuuden poisto seinien vierestä ja erilaiset verkot estämään jyrsijöiden, ym. pääsy rakennukseen.

Roskakatoksien pitäminen siistittynä ja huollettuna.

Tuholaistorjunta Oulu | hinta

Tuholaistorjunta hinta lasketaan aina tapauskohtaisesti, koska hinta vaihtelee kohteen, käytettävien aineiden ja menetelmien mukaan.

Esimerkki tuholaistorjunnasta hinnasta:

Sokeri- / paperitoukan tai turkiskuoriaisen torjunta (max. 120 m2 asunto) sisältäen 2 käyntikertaa, torjunta-aineet, matkat max. 100 km sekä torjuntaraportin.

Hinta 399 €

Tuholaistorjunta Oulu Muhos, siikalatva, liminka, tyrnävä, Utajärvi ja Vaala.

Jyrsijät ja niiden torjunta

Yleisimpiä Suomessa tavattuja jyrsijöitä ovat hiiret, rotat ja myyrät.

Sisätiloissa hiiriin ja rottiin törmää yleisimmin varastoissa, kellareissa ja ullakoilla.

Ennaltaehkäisevät toimenpiteet ovat ensisijaisia keinoja, joihin kuuluu mm.

 • Rakojen ja saumojen tiivistäminen
 • Elintarvikkeiden säilyttäminen tiiviissä astioissa
 • Kasvillisuuden poistaminen rakennusten seinustoilta
 • Jäteastioiden tiiviyden varmistaminen
 • Jyrsijöiden ravinnon saannin estäminen, esim. lintujen ruokintapaikat, kompostit, omenapuut
 • Yleinen siisteys

Voimme käydä paikan päällä katsomassa ja antamassa neuvoja ennaltaehkäisevistä toimenpiteistä ja sopia, mitä asiakas haluaa tehdä itse ja me voimme tehdä loput…

 

Oravat

Oravat ovat rauhoitettuja maaliskuun alusta lokakuun loppuun, jolloin pesimärauhaa ei saa häiritä, eikä oravia tule häätää tai siirtää.

Oravan kantoaika on 35 vuorokautta. Poikueita on yleensä kaksi, mutta poikkeuksellisesti myös kolme. Poikueita tavataan huhti-syyskuussa, mutta joskus myös muuna aikana vuodesta.

Oravia saa metsästää marraskuun alusta helmikuun loppuun saakka, mutta siihen tarvitaan metsästyskortti. Metsästysajan ulkopuolella oravan siirtämiseen tai häätämiseen voi hakea lupaa Riistakeskukselta. Lisäksi tarvitset maanomistajan luvan.

Oravan pyydystämiseen tai häätämiseen on suositeltavaa palkata tuholaistorjuja.

Jyrsijöiden, kuten rottien ja hiirien tuholaistorjunta.
Jyrsijöiden torjuntakeinot ja -aineet

Torjuntakeinot:

Käytössämme on erilaiset sähköansat, paineilma-ansat, loukut sekä syöttiasemat.

Torjunta-aineet:

Harmonix Rodent Paste
Harmonix® Rodent Paste on erityisen maittava ja tehokas jyrsijämyrkky, joka sisältää uutta tehoainetta kolekalseferolia, jota esiintyy luonnollisesti jyrsijöiden fysiologisissa prosesseissa. Se tarkoittaa, ettei se ole resistentti. Harmonix® Rodent Pastea voidaan käyttää rotta- ja hiiripopulaatioiden torjuntaan, jotka ovat resistenttejä antikoagulanteille. Kolekalseferolia sisältävää Harmonix Rodent Pastea syöneet jyrsijät menettävät ruokahaluaan, sen seurauksena syötinkulutus on vähäisempää, tehoaineen kertyminen kohde-eläimeen minimoituu. Ruokahalun vähentyminen vähentää jyrsijöiden ympäristöön aiheuttamia tuhoja.

Tehoaine: Kolekalseferoli 0,077 g/kg.

Sokeri- ja paperitoukat

Sokeritoukka

Sokeritoukka on erityisesti kosteissa ja lämpimissä tiloissa esiintyvä haittaeläin.

Sokeritoukka syö tärkkelyspitoisia materiaaleja, sokeria, leivänmurusia ja kylpyhuoneissa mm. irtohiuksia, ihosolukkoa ja hilsettä.

Sokeritoukka tulee asuntoihin pienistä raoista ja huonekalujen mukana. Ne leviävät myös putkistojen ja läpivientien kautta asunnosta toiseen.

Sokeritoukan tunnistus

Sokeritoukka on n.  1 cm pituinen. siivetön, suomujen peittämä ja lituskainen hyönteinen. Sen vartalon väri voi vaihdella tummasta harmaasta vaaleaan hopeanhohtoiseen. Sokeritoukalla on takapäässä kolme sukasta, joista keskimmäinen osoittaa suoraan taaksepäin ja kaksi muuta sivuille alaviistoon.

Lähisukulaiseensa paperitoukkaan verrattuna sokeritoukalla on vartalossaan vähemmän karvoitusta ja sen keskimmäinen takasukanen on huomattavasti lyhyempi.

Paperitoukka

Paperitoukka on kaikkiruokainen ja käyttää ravinnokseen hiilihydraatti- ja proteiinipitoista ravintoa. Sille maistuvat niin leivänmurut, jauhot, ruuantähteet kuin kuolleet hyönteiset, kuivat lehdet, irronnut ihosolukko ja karvat.

Paperitoukan tunnistus

Laji on sokeritoukkaa hieman suurempi, täysikasvuisen paperitoukan ruumiin pituus on n. 15–19 millimetriä. Väri vaihtelee vaaleanharmaasta tummanharmaaseen.

Paperitoukka muistuttaa ulkonäöltään muuten vahvasti sokeritoukkaa, mutta on isompi ja karvaisempi. Myös sen sukaset ovat pidempiä. Paperitoukan takapäässä on kolme sukasta, joista keskimmäinen osoittaa suoraan taakse ja on noin vartalonmittainen. Reunimmaiset sukaset osoittavat noin 90 asteen kulmassa sivuille. Päässä paperitoukalla on kaksi pitkää tuntosarvea.

Paperitoukka selviää hyvin myös kuivissa tiloissa. Leviää helposti esim. pahvilaatikoiden mukana.

Sokeri- ja paperitoukkien torjunta

ADVION COCKROACH -TORAKKAGEELI

 Nopea ja tehokas kaikkien yleisimpien torakkalajien sekä sokeri- ja paperitoukan torjuntaan

Advion Cockroach Gel sisältää tehoainetta, joka on ainoa kaupallisesti saatavilla oleva hyönteismyrkky omassa kemiallisessa luokassaan. Aineen toiminta aktivoituu kohdehyönteisen aineenvaihdunnassa käyttäen tuhohyönteisen omia entsyymejä aktivoitumiseen. Metabolisen aktivoitumisen ansiosta torakkageeli erottelee tehokkaasti tuhohyönteiset ja muut kuin kohdeorganismit, kuten nisäkkäät.  Advion Cockroach Gel aiheuttaa kuoleman viiveellä, torakat voivat syödä syötin ja palata piilopaikkaansa tartuttamaan muita torakoita. Siirtymä torakasta toiseen hillitsee torakkaongelmaa merkittävästi.

Torakoille erittäin maittava syöttiaine yhdessä ainutlaatuisen tehoaineen kanssa. Tehoaineella ei ole karkottavaa vaikutusta vaan se bioaktivoituu torakan sisällä aktiiviseen muotoon. Houkuttelee torakoita myös tilanteissa, joissa ravintoa on entuudestaan tarjolla.

Tehoaine: Indoksakarbi: 0,6 %

sokeritoukka
Paperitoukan hävittäminen.

Tekstiilituholaiset ja niiden torjunta

Tekstiilituholaiset ovat hyönteisiä, jotka vioittavat muun muassa villaa ja turkiksia.

Pilkkuturkiskuoriainen

Pilkkuturkiskuoriainen on pyöreä noin 5 mm pitkä ja perusväriltään musta. Selkäpuolella sillä on kolme pientä valkoista täplää. Toukka tekeytyy kosketettaessa kuolleeksi.

Pilkkuturkiskuoriaisen toukka jyrsii muiden kuoriaisten tapaan villavaatteita, mattoja ja turkiksia.

Aikuinen kuoriainen ei aiheuta vahinkoja sisätiloissa, mutta munii rakenteisiin.

Vyöturkiskuoriainen

Vyöturkiskuoriainen on pyöreä noin 5 mm pitkä tummanruskea kuoriainen. Sen selässä on myös nimensä mukaisesti leveä kellertävä vyö.

Vyöihrakuoriainen

Vyöihrakuoriainen on n. 8 mm pitkä ja musta. Sen peitinsiipien tyvessä on leveä vaalea alue, jossa kuusi mustaa pistettä.

Elää luonnossa kuivissa raadoissa sekä lintujen, oravien ja ampiaisten pesissä.

Sisätiloissa vyöihrakuoriaisen toukat vioittavat tekstiilejä ja turkiksia.

Kerrostaloissa turkiskuoriaiset leviävät muun muassa hormeja, rakoja, putkistojen läpivientejä ja porraskäytäviä pitkin eri huoneistoihin, joten ongelma koskee usein koko taloyhtiötä. Turkiskuoriainen kulkeutuu helposti kotiin vanhojen vaateiden mukana kirpputoreilta.

Vyöihrakuoriasten tuholaistorjunta.
Tekstiilituholaisten torjuntakeinot ja -aineet

K-Othrine® Partix™

torjuu muun muassa lutikat ja ampiaiset

K-Othrine® Partix™ torjuu muun muassa lutikat ja ampiaiset uudella ja innovatiivisella tavalla. Partix™-koostumus varmistaa, että vaikuttava aine pysyy pinnalla kauemmin kuin vastaavat tuotteet. K-Othrine-® Partix™ -hiukkaset ovat suurempia ja kiinteitä eivätkä siksi pääse tunkeutumaan pintaan, minkä takia useammat hyönteiset joutuvat kosketuksiin hiukkasten kanssa.

Tehoaine: Deltametriini: 24,9 g/l.

Muurahaisten torjunta

Pihamauriainen eli sokerimuurahainen on yleisimpiä muurahaislajejamme ja sitä tavataan koko Suomessa.

Sokerimuurahaiset etsivät etenkin keväisin sisätiloista ravintoa. Pienen kokonsa ansiosta ne pääsevät sisälle helposti rakenteissa olevien rakojen kautta. Sokerimuurahainen ei ole tuhohyönteinen, mutta suurina määrinä se voi olla kiusallinen vieras.

Muurahaisten torjunta-aine

ADVION ANT -MUURAHAISGEELI

Advion Ant Gel muurahaisgeelissä käytetään uutta vaikuttavaa ainetta, joka bioaktivoituu voimakkaaksi hyönteismyrkyksi muurahaisen aineenvaihdunnassa. Muurahaisen omat entsyymit muuttavat dioksikarbinaalimolekyylin myrkylliseen muotoon ja aktivoitunut molekyyli sitoutuu ja tukkii muurahaisen natriumkanavat. Sen seurauksena muurahainen halvaantuu ja kuolee. Indoksakarbin uusi muista muurahaistorjuntakeinoista poikkeava toimintatapa ei aiheuta vastustuskykyyn liittyviä ongelmia. Maittava syötti syrjäyttää jopa olemassa olevat ravinnonlähteet ja maistuu myös makeaa suosiville muurahaisille. Muurahaisgeeli houkuttelee nopeasti muurahaisia ja geeli pysyy aktiivisena pitkään, jolloin muurahaiset ehtivät syödä sitä enemmän. Advion Ant Gel vaikuttaa muurahaisten kaikissa elämänvaiheissa ja tuhoaa koko yhdyskunnan. Kuolleisuudessa on pieni viive, joka rohkaisee muurahaisia syömään syötin ja palaamaan pesään tartuttamaan muita muurahaisia.

Tehoaine: Indoksakarbi 0,05 %

Tuholaistorjunta Oulu Muhos, siikalatva, liminka, tyrnävä, Utajärvi ja Vaala.

Torjuntavoitto Erikoiskiinteistöpalvelut

Jarmo Kamsula (Jape)

Jarmo Kamsula (Jape)

Muhos

044 5707 707

info@torjuntavoitto.fi

Ota yhteyttä

Saat meiltä erikoiskiinteistöpalvelut kilpailukykyiseen hintaan 24/7 Oulussa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Pyydä rohkeasti tarjous!

Ota yhteyttä yhteyslomakkeella, soittamalla tai sähköpostilla.

  Täyttämällä yhteydenottolomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

  Toimimme pääasiassa Pohjois-Pohjanmaalla

  Hailuoto, Haukipudas, Ii, Kempele, Kiiminki, Kuivaniemi, Kuusamo, Liminka, Lumijoki, Muhos, Nivala, Oulainen, Oulu, Oulunsalo, Piippola, Pudasjärvi, Pulkkila, Raahe, Rantsila, Sievi, Taivalkoski, Temmes, Tyrnävä, Utajärvi, Vaala, Vihanti, Ylikiiminki, Ylivieska.

  Torjuntavoitto Erikoiskiinteistöpalvelut on Luotettava Kumppani, Oulu, Muhos, Raahe.
  Torjuntavoitto on yrittäjät jäsenyritys 2024.